dijous, 24 d’abril del 2014

Lluç farcit amb gambes

Necessitem:
(per unes quatre persones)
1 lluç de kg. més o menys
300 g. de gambes
all
julivert
sal
oli
fil de cuina

Com ho fem?
Demanarem a la peixateria que ens escatin, obrin i treguin l'espina del lluç.




Traiem el cap a les gambes i pelem les cues. Traurem també l'intestí.

Es pot fer amb gambetes congelades, així ja les trobem pelades.




Salem el lluç i col·loquem les gambetes tal com es veu a la fotografia.

Posem una mica d'all, julivert i un raig d'oli.

És molt pràctic tenir preparada aquesta barreja: all, julivert i oli trinxats amb el minipimer. Es fica en un pot i es guarda a la nevera. Serveix per altres receptes com és ara peix a la planxa.

Tanquem el lluç, salem una mica per sobre i el lliguem sense apretar gaire, només perquè s'aguanti. 




El col·loquem en una safata i el salem una mica per sobre. Li tirem un raig d'oli i el fiquem al forn, que haurem escalfat prèviament, durant uns 20 o 25 minuts.



4 comentaris:

  1. Este plato, no lo he hecho nunca, los ingredientes, me gustan mucho, lo haré uno de estos días…
    Saludos.

    ResponElimina
  2. He fet aquest lluç farcit amb gambes i m'ha quedat molt bo. Com que tenia una petita raccio de bolets fregits congelats, també ho he barrejat amb les gambes. Boniiiissssim! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  3. Ya me dirás como te sale, Rosa Maria.

    ResponElimina
  4. Amb bolets ja és un plat de luxe!! Sobretot si han estat collits al bosc per un mateix!

    ResponElimina