dijous, 4 d’agost del 2016

Pastís d'albergínia (Moussaka)



Necessitem:
(Per a quatre persones) 
4 albergínies mitjanes
300 grs. de carn picada de tocino
1 ceba grossa
3 o 4 tomàquets (o un pot de tomàquet en conserva)
2 grans d'all
oli
julivert
sal
pebre
herbes aromàtiques: timó, orenga... (opcional)
formatge ratllat

Per la beixamel:
dues cullerades ben plenes de farina
mantega
nou moscada
sal
pebre
llet 

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Si no tenim carn picada podem fer servir salsitxes o botifarra. Tindrem en compte que aquesta carn ja està amanida amb sal i pebre.

Tallem l'albergínia pel mig i en fem làmines gruixudes (gairebé 1 cm.).


Les fregim en oli ben calent fins que siguin rosses i les posem sobre paper de cuina perquè treguin l'excés d'oli.

Es fan molt de pressa.

En una cassola fregim la ceba i l'all aprofitant una mica de l'oli que hem fet servir per fregir les albergínies.
 
Quan comenci a daurar la ceba hi posem la carn.



Deixem coure la carn.
 
Posem sal, pebre, julivert, herbes aromàtiques i ho deixem al foc una mica més.


Trinxem el tomàquet i l'afegim a la cassola.



 Esperem que el tomàquet perdi tota l'aigua.







Muntem la moussaka alternant una capa d'albergínia i una del sofregit de carn.

Començarem amb l'albergínia i intentarem acabar també amb albergínia. 

Mentrestant farem la beixamel. (Si no recordeu com es fa punxeu damunt la paraula de color)

Cobrim el conjunt amb la salsa i posem formatge ratllat pel damunt. 


 
 Ho fiquem al forn, amb el foc per dalt i per baix, fins que es comenci a enrossir el formatge. 

4 comentaris:

  1. Vaig fer aquest plat i va quedar espectacular.
    El vull repetir aprofitant que ara es el temps de les albergínies.
    Gràcies . Està molt ben explicat! A més penso que és un plat molt complet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I agrada pràcticament a tothom, encara que no siguin amants de les verdures.

      Elimina
  2. Un gran clàssic!
    Em va quedar bó però em vaig passar amb la quantitat de beixamel.
    El tornaré a fer perquè em surti encara millor!
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. També es pot fer passant l'albergínia per la planxa en lloc de fregir-la. Queda més lleuger.

      Elimina