Necessitem:
(Per a quatre persones)
4 albergínies mitjanes
300 grs. de carn picada de tocino
1 ceba grossa
3 o 4 tomàquets (o un pot de tomàquet en conserva)
2 grans d'all
oli
julivert
sal
pebre
herbes aromàtiques: timó, orenga... (opcional)
formatge ratllat
Per la beixamel:
dues cullerades ben plenes de farina
mantega
nou moscada
sal
pebre
llet
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Si no tenim carn picada podem fer servir salsitxes o botifarra. Tindrem en compte que aquesta carn ja està amanida amb sal i pebre.
Tallem l'albergínia pel mig i en fem làmines gruixudes (gairebé 1 cm.).
Les fregim en oli ben calent fins que siguin rosses i les posem sobre paper de cuina perquè treguin l'excés d'oli.
Es fan molt de pressa.
En una cassola fregim la ceba i l'all aprofitant una mica de l'oli que hem fet servir per fregir les albergínies.
Quan comenci a daurar la ceba hi posem la carn.
Deixem coure la carn.
Posem sal, pebre, julivert, herbes aromàtiques i ho deixem al foc una mica més.
Trinxem el tomàquet i l'afegim a la cassola.
Esperem que el tomàquet perdi tota l'aigua.
Començarem amb l'albergínia i intentarem acabar també amb albergínia.
Mentrestant farem la beixamel. (Si no recordeu com es fa punxeu damunt la paraula de color)
Cobrim el conjunt amb la salsa i posem formatge ratllat pel damunt.
Ho fiquem al forn, amb el foc per dalt i per baix, fins que es comenci a enrossir el formatge.
Vaig fer aquest plat i va quedar espectacular.
ResponEliminaEl vull repetir aprofitant que ara es el temps de les albergínies.
Gràcies . Està molt ben explicat! A més penso que és un plat molt complet.
I agrada pràcticament a tothom, encara que no siguin amants de les verdures.
EliminaUn gran clàssic!
ResponEliminaEm va quedar bó però em vaig passar amb la quantitat de beixamel.
El tornaré a fer perquè em surti encara millor!
Núria
També es pot fer passant l'albergínia per la planxa en lloc de fregir-la. Queda més lleuger.
Elimina