Necessitem:
(per 4 persones)
16 plaques de pasta
2 o 3 pastanagues
2 o 3 pastanagues
1/2 pebrot vermell
1 carabassó
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet
julivert
oli
1cullerada ben plena de farina
llet
sal
pebre negre
nou moscada
formatge ratllat
Com ho fem:
Preparem els ingredients.
Tallem la ceba, l'all i el pebrot ben petits i ho sofregim per aquest ordre.
Tallem la pastanaga i l'afegim a la cassola.
Continuem igual amb el carabassó.
Quan les verdures estan toves hi posem el julivert trinxat. Li deixem donar un tomb i afegim el tomàquet a trossets.
Mentre es cou el tomàquet preparem les plaques de la pasta tal com diu el fabricant.
Les haurem d'escórrer i posar-les a sobre de paper de cuina perquè s'eixuguin una mica.
Quan el sofregit ja és a punt li posem una bona cullerada de farina.
La deixem coure uns 3 o 4 minuts, sense deixar de remenar.
Ara anem afegint la llet, mica en mica, remenant sempre.
Esperarem que s'absorbeixi tota la llet abans de tornar-n'hi a tirar.
Veurem que ja no ens admet més llet quan la barreja sigui força líquida.
En aquest punt deixarem coure uns 10 minuts. Remenarem pràcticament sempre ja que s'enganxa fàcilment.
Ha de quedar espès però si ens hi quedés massa hi podríem afegir una mica de llet.
Untem una safata per anar al forn amb oli per evitar que s'enganxi la pasta.
Gratinem al forn durant uns 10 minuts.
Aquesta lasanya es pot fer amb altres tipus de verdures: bledes, espinacs, albergínia, pebrot verd, porro, bolets ... Sempre queda un plat de Festa Major.
Ummmm! Que bona pinta! Un cap de setmana la faré, em sembla que també congelarà bé per tenir en porcions i poder portar-la els dies de carmanyola. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaTENEN MOLT BONA PINTA
ResponEliminaNo costa de fer i agrada gairabé a tothom.
EliminaLa he fet i ha sortit mol bona! Gràcies
ResponEliminaMolt bona!
ResponEliminaMe'n alegro que t'agradi. Normalment agrada a tothom.
Elimina