diumenge, 18 de setembre del 2016

Carquinyolis


Necessitem:
150 grs. de farina 
100 grs. de sucre
100 grs. ametlla crua (amb pell)
2 ous
1 culleradeta de cafè de llevat en pols
1/2 culleradeta de cafè de canyella en pols
1 culleradeta de cafè de pell de llimona ratllada
1 pessic de sal

Com ho fem?
 Preparem els ingredients.



Posem les ametlles en remull amb aigua.

Encenem el forn per dalt i per baix.





Posem la farina en un colador.

Hi afegim el llevat i la canyella.






Ho tamisem tot plegat i hi barregem el sucre i la ratlladura de llimona.


Finalment hi posem els dos ous. Guardarem una petita part d'un dels ous per tal de poder pinzellar la massa abans de ficar-la al forn.



Barregem tots els ingredients tenint en compte que queda una massa força enganxosa i ho haurem d'acabar d'amassar a mà, damunt del marbre, ajudant-nos de més farina, si cal.

Si quedés seca hi podem posar un rajolí d'aigua o també d'anís.

Traiem les ametlles de l'aigua i les eixuguem una mica.



Aplanem la massa i posem les ametlles al damunt.

Ho tornem a amassar mirant d'escampar les ametlles per tot.


En fem dues boles, modelem dos xurros i els posem en una safata de forn.


Els aplanem una mica i els pintem amb ou.


Els fiquem al forn durant uns 15 o 20 minuts.

Es torren una mica però encara no estan cuits del tot.

Abans no es refredin els tallem al biaix.

Per no cremar-nos haurem d'agafar un drap o un tovalló.

Col·loquem els carquinyolis amb el tall cap amunt i els tornem al forn.



Passats 5 o 7 minuts hauran quedat secs i amb un bonic color torrat.







Normalment es prenien amb un gotet de moscatell o de mistela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada