Necessitem:
(per 4 persones)
1kg. i mig de pèsols esgranats
1 botifarra (blanca o negra)
50 grs. de pernil
2 tomàquets (o tomàquet de pot)
1 ceba
2 grans d'all
julivert
1 fulla de llorer
oli
sal
pebre
Preparem els ingredients. Els pèsols poden ser congelats però mirarem que siguin fins.
Posarem la ceba i l'all a sofregir en una cassola.
Mentrestant, tallarem el pernil i la botifarra a trossets.
Quan la ceba sigui rossa hi posarem el pernil i la botifarra.
Com que tant el pernil com la botifarra ja son cuits només ho remenarem una mica.
Si ho fem amb botifarra blanca crua la posarem primer i la deixarem coure una estona abans d'afegir el pernil.
Ara hi posem el julivert.
A continuació, el tomàquet triturat i la fulla de llorer.
Esperem que el tomàquet es cogui, remenant de tant en tant.
Posem aigua a bullir en un pot a part i en tirem a la cassola calculant que sigui la suficient per cobrir els pèsols, però no més.
Quan torni a bullir hi afegim els pèsols.
Mantindrem aigua bullent per si n'haguéssim de menester més durant la cocció.
Tapem la cassola i passats 15 minuts els tastarem. Segons quin tipus de pèsol es cou més o menys ràpid.
Fàcil de fer!
ResponEliminaJo hi vaig possar dues botifarres i el vaig convertir en plat únic!
Animeu-vos!
Núria
Ara arribarà la primavera i és temps de pèsols. Aprofitem-ho!
ResponElimina