Necessitem:
(per 4 persones)
5 o 6 grans d'all
un os de pernil (o litre i mig de caldo)
4 llesques de pa (millor del dia abans)
una culleradeta (de cafè) ben plena de pebre vermell
oli
sal
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Si ja tenim un caldo fet no haurem de menester l'os de pernil.
Començarem fent bullir l'os de pernil en un litre i mig d'aigua durant uns 20 minuts.
És un caldo molt senzill: sempre el podem millorar afegint-t'hi verdures o altres tipus de carns.
Mentre bull, anirem traient les impureses amb un colador.
Un cop fet el caldo fregirem els alls tallats a làmines en una cassola amb un raig d'oli.
Quan els alls comencin a enrossir hi posarem el pebre vermell i li donarem un tomb (hem de vigilar perquè es crema molt ràpidament).
De seguida i afegim el pa tallat a trossets.
Barregem.
Hi posem el caldo i ho deixem bullir uns 5 minuts.
Fàcil, reconfortant i bo.
Fàcil, reconfortant i bo.
És un plat típic de Lleó que es menja sovint, sobretot per la Nit de Cap d'Any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada