Necessitem:
(per 4 persones)
8 cuixes de pollastre
2 pomes
20 prunes seques
300 ml. de vi blanc
oli
sal
pebre negre
herbes aromàtiques (les que tinguem: timó, romaní, orenga, herbes provençals...)
Com ho fem?
Els ingredients per quatre persones son els que he anomenat a dalt. En aquestes fotos jo en vaig fer més quantitat (després es pot congelar per gastar més endavant).
Comencem traient les plomes que puguin tenir les cuixes, les rentem i les deixem escórrer.
Posem les prunes en remull durant una mitja hora.
Guardem l'aigua per afegir-la a la safata si veiem que se'ns assequen massa les cuixes quan siguin al forn.
Hi tirem les herbes pel damunt, les ruixem amb un bon raig d'oli i posem el vi a la safata.
Les deixem coure al forn, amb el foc per baix a 190º, regant-les de tant en tant amb el suc de la safata.
Mentrestant rentem bé les pomes, les tallem a quarts i els traiem les llavors.
Més o menys, al cap d'1 hora, veurem que la carn comença a enrossir afegim a la safata les pomes i les prunes.
No deixem de regar cada 10 o 15 minuts.
Amb una mitja hora més ja estaran a punt, depèn de cada forn. Potser que hàgim de posar el gratinador uns minuts per tal que s'acabin d'enrossir.
Boníssim i molt fàcil de fer! Al meu home, que és un gourmet i gran cuiner, li va encantar!
ResponEliminaNúria
Estic contenta que us hagin agradat. Ens pots fer una bona safata i congelar-ho.
ResponElimina