(per 4 persones)
2 carbassons
150 grs. pernil del país
1 ceba
2 grans d'all
70 grs. formatge ratllat
farina
llet
oli
sal
pebre negre
nou moscada
mantega
Com ho fem?
Triarem carbassons no gaire grossos i ben tendres.
Partim els carbassons pel mig, a lo llarg. Els buidem amb la punta del ganivet.
Tallem la polpa a trossets ben petits i la reservem.
Tallem el pernil.
En una cassola hi tirem un raig d'oli i fem enrossir la ceba, tallada petita, i l'all.
Hi posem el pernil i li donem un tomb.
De seguida hi afegim la polpa del carbassó. Ho deixem coure una mica.
Mentrestant fiquem els mitjos carbassons al microones durant uns 20 minuts a màxima potencia.
Quan el carbassó de la cassola és una mica cuit hi posem una bona cullerada de farina.
La deixem coure uns 3 minuts, remenant sense parar.
Comencem a tirar-hi llet igual que si féssim una salsa beixamel.
Sense parar de remenar deixem que la farina absorbeixi la llet abans de tornar-n'hi a tirar.
Aconseguirem una textura força clara que haurem de deixar espessir a base de bullir, no de tirar-hi farina.
Ara hi posem sal, pebre i una mica de nou moscada ratllada.
Repartim el farciment pels carbassons.
Escampem el formatge ratllat pel damunt i, a sobre, hi posem un trosset de mantega.
Ho gratinem durant uns 12 minuts fins que es torri el formatge.
Podem canviar el pernil per carn picada de tocino. També queda molt bo.
150 grs. pernil del país
1 ceba
2 grans d'all
70 grs. formatge ratllat
farina
llet
oli
sal
pebre negre
nou moscada
mantega
Com ho fem?
Triarem carbassons no gaire grossos i ben tendres.
Partim els carbassons pel mig, a lo llarg. Els buidem amb la punta del ganivet.
Tallem la polpa a trossets ben petits i la reservem.
Tallem el pernil.
En una cassola hi tirem un raig d'oli i fem enrossir la ceba, tallada petita, i l'all.
Hi posem el pernil i li donem un tomb.
De seguida hi afegim la polpa del carbassó. Ho deixem coure una mica.
Mentrestant fiquem els mitjos carbassons al microones durant uns 20 minuts a màxima potencia.
Quan el carbassó de la cassola és una mica cuit hi posem una bona cullerada de farina.
La deixem coure uns 3 minuts, remenant sense parar.
Comencem a tirar-hi llet igual que si féssim una salsa beixamel.
Sense parar de remenar deixem que la farina absorbeixi la llet abans de tornar-n'hi a tirar.
Aconseguirem una textura força clara que haurem de deixar espessir a base de bullir, no de tirar-hi farina.
Ara hi posem sal, pebre i una mica de nou moscada ratllada.
Repartim el farciment pels carbassons.
Escampem el formatge ratllat pel damunt i, a sobre, hi posem un trosset de mantega.
Ho gratinem durant uns 12 minuts fins que es torri el formatge.
Podem canviar el pernil per carn picada de tocino. També queda molt bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada