diumenge, 6 de juliol del 2014

Crêpes

Necessitem:
(per unes 30 crêpes)
250 grs. de farina
2 cullerades soperes de sucre
2 ous
1 got de llet
1 got d'aigua
1 cullerada sopera de mantega
1 cullerada sopera d'oli
1 culleradeta rasa (de les de cafè) de sal

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Aquesta pasta la podem fer amb la batedora de mà, ja que no costa gens. Però, si es vol, es pot fer servir el minipimer.




 
Posem la farina, la sal i el sucre en un bol i ho barregem una mica.

Fem un clot al mig.



Deixatem els ous.




Tirem els ous a la farina i, sense parar de remenar, anem afegint la llet, l'aigua i la mantega fosa i tèbia.






Barregem bé fins que ens quedi una pasta ben fina i ho deixem reposar unes dues o tres hores.
Untem una paella, que no s'enganxi, amb oli i la posem al foc. 
Quan sigui calenta hi tirem un cullerot de pasta i l'escampem bé. Hem de tenir en compte que les crêpes com més primes, més bones.

 
Deixem coure les crêpes pels dos costats. Quan totes siguin cuites les farcim amb el que vulguem: confitura, nata, xocolata, avellanes o nous picades amb mel, gelat de torró,... pernil dolç, formatge, sobrassada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada