Què necessitem?
5 o 6 tomàquets ben madurs
1 o 2 cebes
2 grans d'all
julivert
oli
sal
pebre negre
un polsim de sucre (opcional)
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Trinxem la ceba, la fiquem dins una cassola amb oli calent i la deixem enrossir.
Afegim l'all trinxat.
A continuació el julivert.
Quan el julivert està una mica torrat hi afegim el tomàquet.
Hem d'anar en compte perquè el julivert es crema de seguida.
Posem sal i pebre segons el gust i, si es vol, s'hi pot posar un polsim de sucre per treure l'acidesa del tomàquet.
Ho deixem coure tot plegat, a foc baix, fins que es consumeixi l'aigua del tomàquet i sembli que l'oli torna a sortir. El temps depèn de la quantitat.
A continuació el julivert.
Pelem els tomàquets i els
triturem. Si no tenim batedora elèctrica ho podem fer amb el minipimer
o, si es menys quantitat, amb un ratllador manual.
Els tomàquets es pelen molt bé si els escaldem un moment dins una olla amb aigua bullent.
Quan el julivert està una mica torrat hi afegim el tomàquet.
Hem d'anar en compte perquè el julivert es crema de seguida.
Posem sal i pebre segons el gust i, si es vol, s'hi pot posar un polsim de sucre per treure l'acidesa del tomàquet.
Ho deixem coure tot plegat, a foc baix, fins que es consumeixi l'aigua del tomàquet i sembli que l'oli torna a sortir. El temps depèn de la quantitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada