dimarts, 5 d’agost del 2014

Samfaina

Necessitem:
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 albergínies
4 o 5 tomàquets madurs
1 ceba
2 grans d'all
una branca de julivert
oli
sal
pebre negre

Com ho fem?
Les quantitats dels ingredients poden variar segons les verdures de que disposem, però convé que n'hi hagi de totes. Si són ben fresques ens faran una bona samfaina.

 
Fem enrossir la ceba tallada petita en una cassola amb oli ben calent.
Hi afegim l'all trinxat, que de seguida es torra, i el julivert.

Posem el pebrot verd i vermell a la cassola i els deixem coure una mica.






Mentrestant tallem l'albergínia a daus petits i també la fiquem a la cassola.
Pelem els tomàquets i els triturem. Si no tenim batedora elèctrica ho podem fer amb el minipimer o, si es menys quantitat, amb un ratllador manual.

Els tomàquets es pelen molt bé si els escaldem un moment dins una olla amb aigua bullent.
 
Quan veiem que les verdures estan toves hi afegim el tomàquet.

Posem sal i pebre i ho deixem coure.


Quan el tomàquet ha perdut tota l'aigua i les verdures es comencen a enganxar ja és a punt.






Amb la samfaina podem acompanyar tota classe de carns o peix.
També ens va bé com a base per fer crestetes de tonyina (empanadilles), per fer llenties, per amanir un arrós blanc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada