dilluns, 6 d’octubre del 2014

Pastís fred de patata


Necessitem:
(per 4 persones)
5 patates grosses
1 llauna de tonyina
1/2 llauna d'olives (millor farcides)
2 ous
1 pot de maionesa
1 llauna de pebrot escalivat
1 pot de sofregit de tomàquet

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Podem utilitzar sofregit de tomàquet de pot o casolà. Amb aquest últim sempre serà més bo.


 Posem a bullir les patates pelades i tallades a trossos.

Fem bullir els ous en un cassó amb aigua.

Hi haurem tirat un raig de vinagre per tal de que no surti la clara, si se'ns trenca una mica la closca.


Trinxem les patates. Hi posem una mica de l'aigua de bullir-les perquè no quedi gaire espès.

Si no tenim passapurés ho farem amb una forquilla. Costa una mica però si ho fem amb el minipimer ens queda tot massa aigualit.

A la safata on ho vulguem servir hi posem una capa de puré.

En un bol a part barregem el sofregit de tomàquet amb la tonyina, unes quantes olives tallades petites, un dels ous aixafats amb una forquilla i unes quantes tires de pebrot.

Escampem aquest farcit pel damunt del puré.
Ho cobrim amb una altra capa de puré. Si és massa espès hi posem caldo de coure les patates.




Esperem que la patata estigui freda i anem posant la maionesa. Procurarem que quedi tot cobert.




Guarnim el pastís amb les olives, l'ou dur i el pebrot que ens ha quedat hi ho fiquem unes hores a la nevera.

S'ha de menjar ben fred.



4 comentaris:

  1. Ñam, ñam.... Qué rico, me encanta tu blog!!! Probaré de hacer, algunos de tus platos…. Un abrazo
    Rosa María

    ResponElimina
  2. L'he fet i ha quedat boníssim, fa de festa i és molt vistós.

    ResponElimina