dimecres, 22 d’octubre del 2014

Mongetes seques amb bolets

Necessitem:
(per 4 persones)
400 grs. de mongetes seques
250 grs. de bolets variats
2 porros
1 pastanaga 
2 grans d'all
2 nyores
1 branca de romaní (opcional)
julivert
oli
sal

Com ho fem?:
Per començar a cuinar haurem d'haver posat les mongetes en remull durant unes 12 hores.

Tindrem a punt els bolets que haurem ben rentat i passat per la paella. Quan estiguin gairebé fregits els hi posarem un gra d'all i julivert trinxats i ho deixarem coure una mica.

Per rentar el porro li tallem les arrels i la part de les fulles verdes més dures. Fem dos talls en forma de creu a la part alta, que és on pot haver-hi sorra, i el rentem a raig d'aixeta.

El tallem a trossets petits i el fem enrossir dins d'una olla on hi tindrem oli ben calent.
Hi afegim la pastanaga tallada. 

Quan la pastanaga sigui tova hi posem l'all trinxat i ho deixem coure una estona.

Ara ja hi podem ficar les mongetes i cobrir-les amb aigua freda.

Perquè les mongetes quedin toves i senceres s'han "d'espantar": quan comencen a bullir s'hi tira aigua freda per aturar la cocció. Això es fa tres vegades.
Han de bullir durant 1hora i mitja, més o menys, a foc lent. Si durant la cocció veiem que falta aigua n'hi anirem afegint. 

Mentrestant obrirem les nyores per treure'n les llavors.
 







A mitja cocció hi posem les nyores, els bolets i la branca de romaní que ens hi donarà un agradable aroma de bosc.






Aquest plat es pot fer amb tota classe de bolets però queda molt bo amb una barreja de bolets variats on hi hagi, sobretot, trompetes de la mort ja que li donen un gust especial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada