Què necessitem?
(per 4 persones)
1 manat d'espinacs frescos (uns 300 grs.)
250 grs. de carn picada de porc.
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d'all
unes 20 plaques de canelons (una capsa)
julivert
un grapat de pinyons
300 grs de tomàquet
formatge ratllat
oli
sal
pebre
1 fulla de llorer
i per la salsa beixamel...
mantega
farina
llet
nou moscada
sal
pebre
250 grs. de carn picada de porc.
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d'all
unes 20 plaques de canelons (una capsa)
julivert
un grapat de pinyons
300 grs de tomàquet
formatge ratllat
oli
sal
pebre
1 fulla de llorer
i per la salsa beixamel...
mantega
farina
llet
nou moscada
sal
pebre
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Quatre o cinc canelons es consideren una ració. Si volem que sigui plat únic augmentarem la quantitat de pasta i de farciment.
Començarem rentant els espinacs per treure bé la sorra.
Si utilitzem espinacs de bossa o congelats ens estalviem aquesta feina.
Fem escalfar aigua en un recipient suficientment gran perquè, més endavant, hi puguem posar els espinacs.
Pelem les pastanagues i, quan l'aigua bulli, les posem a coure.
Al cap d'uns 15 minuts hi afegim els espinacs.
Al principi fan molt volum però de seguida minven, quedant coberts d'aigua. Els deixem uns 5 o 6 minuts des que torna a bullir l'aigua.
Mentrestant trinxem la ceba.
Posem la ceba en una cassola amb oli. Quan sigui rossa i tirem l'all, talladet ben petit, i la carn picada.
Deixem coure la carn i ja ho podem amanir amb sal, pebre i julivert.
Donem uns tombs i hi posem els pinyons.
De seguida hi podem tirar el tomàquet ratllat.
Sabrem que el tomàquet és cuit quan s'hagi evaporat tota l'aigua que porta i sembli que l'oli que hem posat al principi torna a sortir.
Mentrestant els espinacs i la pastanaga ja seran cuits i els haurem posat a escórrer.
La pastanaga l'aixafarem amb una forquilla i els espinacs els trinxarem amb un ganivet.
Ho afegim a la salsa de tomàquet i ho deixem coure tot plegat una estona.
Prepararem una olla gran amb força aigua, un raig d'oli, sal i una fulla de llorer per fer bullir la pasta.
Quan l'aigua bulli amb ben fort hi anirem tirant les plaques de canalons d'una en una.
Amb molt de compte ho remenarem, de tant en tant, per evitar que se'ns enganxin.
Al cap d'uns 12 minuts refrescarem la pasta amb aigua freda, l'escorrerem una mica i la col·locarem damunt de paper de cuina.
Repartim el farciment per totes les plaques.
Emboliquem els canalons i els posem en una safata que pugui anar al forn.
Fem una salsa beixamel , no gaire espessa.
Cobrim els canelons amb la salsa i escampem formatge ratllat pel damunt.
Ho posem a gratinar durant uns 10 minuts o fins que el formatge estigui daurat.
Quatre o cinc canelons es consideren una ració. Si volem que sigui plat únic augmentarem la quantitat de pasta i de farciment.
Començarem rentant els espinacs per treure bé la sorra.
Si utilitzem espinacs de bossa o congelats ens estalviem aquesta feina.
Fem escalfar aigua en un recipient suficientment gran perquè, més endavant, hi puguem posar els espinacs.
Pelem les pastanagues i, quan l'aigua bulli, les posem a coure.
Al cap d'uns 15 minuts hi afegim els espinacs.
Al principi fan molt volum però de seguida minven, quedant coberts d'aigua. Els deixem uns 5 o 6 minuts des que torna a bullir l'aigua.
Mentrestant trinxem la ceba.
Posem la ceba en una cassola amb oli. Quan sigui rossa i tirem l'all, talladet ben petit, i la carn picada.
Deixem coure la carn i ja ho podem amanir amb sal, pebre i julivert.
Donem uns tombs i hi posem els pinyons.
De seguida hi podem tirar el tomàquet ratllat.
Sabrem que el tomàquet és cuit quan s'hagi evaporat tota l'aigua que porta i sembli que l'oli que hem posat al principi torna a sortir.
Mentrestant els espinacs i la pastanaga ja seran cuits i els haurem posat a escórrer.
La pastanaga l'aixafarem amb una forquilla i els espinacs els trinxarem amb un ganivet.
Ho afegim a la salsa de tomàquet i ho deixem coure tot plegat una estona.
Prepararem una olla gran amb força aigua, un raig d'oli, sal i una fulla de llorer per fer bullir la pasta.
Quan l'aigua bulli amb ben fort hi anirem tirant les plaques de canalons d'una en una.
Amb molt de compte ho remenarem, de tant en tant, per evitar que se'ns enganxin.
Al cap d'uns 12 minuts refrescarem la pasta amb aigua freda, l'escorrerem una mica i la col·locarem damunt de paper de cuina.
Repartim el farciment per totes les plaques.
Emboliquem els canalons i els posem en una safata que pugui anar al forn.
Fem una salsa beixamel , no gaire espessa.
Cobrim els canelons amb la salsa i escampem formatge ratllat pel damunt.
Ho posem a gratinar durant uns 10 minuts o fins que el formatge estigui daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada