Necessitem:
1 kg. de mores
800 grs. de sucre
Com ho fem?
Començarem agafant pots de vidre, que ja tindrem nets, i els escaldarem junt amb les seves tapes durant uns 10 minuts.
Els posarem damunt d'un drap perquè s'escorrin. No s'hi pot posar melmelada si no estan ben eixuts.
No cal escórrer-les massa ja que una mica d'aigua va bé per començar la cocció.
Les posem en una cassola amb el sucre.
El foc haurà de ser suau, sobretot al principi, per tal que el sucre es vagi fonent.
De primer ho haurem de remenar tot sovint perquè no se'ns enganxi.
Ho deixem coure sense deixar de vigilar-ho.
Per saber si la melmelada està cuita posarem una goteta en un plat i l'aboquem. Si veiem que la gota s'agafa al plat, oferint certa resistència, és que ja ho tenim a punt.
Ara ho triturem i ja podem ficar la melmelada dins els pots i els tapem en calent.
Per assegurar la conservació podem fer bullir els pots ben tapats i coberts d'aigua durant uns 15 minuts.
Aquest darrer pas no cal fer-lo si pensem consumir la melmelada en poc temps.
Està molt bona amb pa amb mantega o pa amb crema de formatge (tipus Philadephia). Però menjada com a postre damunt d'un tros de formatge fresc (tipus Burgos) és insuperable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada