divendres, 16 de gener del 2015

Llentíes

Necessitem:
(per 4 persones)
400 grs. de llenties
100 grs. de xoriço o pernil
un grapat d'arròs (opcional)
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet
unes tires de pebrot
pastanaga
julivert
una fulla de llorer
oli
sal

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Les llenties no cal posar-les en remull com altres llegums.

Rentem les llenties per treure la terra o pedretes que puguin tenir i les escorrem.
Tallem la ceba i la posem en una olla a sofregir amb una mica d'oli.



Tallem també les altres verdures i les afegim a la ceba quan aquesta comença a enrossir.






Si volem posar-hi trossets de xoriço o pernil ara és el moment.

Hi posem també una fulla de llorer.
Cobrim d'aigua i ho deixem coure uns 30 minuts vigilant que no quedin seques.

Als últims 15 o 20 minuts hi podem posar un grapat d'arròs. Diuen que així s'aprofita molt més la proteïna dels llegums.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada