dijous, 8 de gener del 2015

Lluç amb salsa verda

Necessitem:
(per 4 persones)
8 talls de lluç
8 grans d'alls
1/2 gotet de vi blanc (opcional)
1 cullerada sopera ben plena de farina
julivert 
oli
sal

Com ho fem?
Preparem els ingredients.



Daurem els alls dins d'una cassola amb oli.




Hi posem un bon grapat de julivert.



De seguida hi afegim la farina i la remenem un moment perquè es cogui una mica.

Ara hi tirem el vi i li donem un tomb.





De seguida hi posem el peix procurant que no s'amuntegui.



Afegim aigua de manera que, amb prou feines, cobreixi el lluç.






Posem la sal i deixem coure uns 8 o 10 minuts. Haurem de moure la cassola tot sovint per tal que no se'ns enganxi.






Si en el moment que comença a bullir i posem uns 400 grs. de petxines damunt el peix ens millorarà molt el plat.

Pensem que les petxines i cloïsses han d'estar, almenys, 30 minuts amb aigua salada abans de cuinar-les perquè treguin la sorra que poden portar. Després les rentem i mirem que totes estiguin tancades. Han d'oferir resistència si les volem obrir amb la punta del ganivet. 

NO PODEM MENJAR les que estan obertes quan són crues ni les que estan tancades quan són cuites!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada