dimecres, 29 d’abril del 2015

La sara de l'Alba


Necessitem:
Pel pa de pessic:
1 got, dels d'aigua, de farina
1 got, dels d'aigua, de sucre
1 sobre de llevat en pols
4 ous

Per l'almívar:
3 o 4 cullerades de wisky (o un altre licor)
3 cullerades de sucre
1/2 got d'aigua

Per la cobertura:
125 grs. de llet condensada
125 grs. d'ametlla filetejada
250 grs. de mantega

Com ho fem?
Preparem els ingredients procurant tenir la mantega a temperatura ambient.

Encenem el forn a uns 200 º

Separarem la clara del rovell dels ous.



Hem de batre els rovells amb el sucre fins que obtinguem una barreja blanquinosa.
Barregem el llevat amb la farina. 

Incorporem la mescla a la preparació i continuem batent.


Rentem les barnilles i fem pujar les clares a punt de neu. Diuen que si s'hi posa un pessic de sal pugen millor.

Amb compte, barregem les clares amb la pasta i ho fiquem en un motlle que haurem ben untat amb oli o mantega.

Abaixem la temperatura del forn a uns 170 º i deixem coure durant uns 30 minuts.

A la que traiem el pa de pessic del forn hi fiquem les ametlles que haurem estès en una safata. 

Hem d'estar molt alerta perquè es torren de seguida.




Ara preparem la cobertura batent, amb les barnilles, la mantega i la llet condensada fins que quedi com una pomada. 

Podem disminuir la quantitat de mantega si ens agrada que la cobertura quedi més cremosa.
Quan el pa de pessic sigui fred el partim pel mig i li repartim l'almívar, que haurem preparat fent bullir l'aigua, el sucre i el whisky fins que s'espesseixi una mica.

Posem una capa prima de mantega al mig del pastís. Tapem i acabem de repartir la mantega, primer els laterals i, finalment, per la superfície.



Ja només ens falta cobrir-ho tot amb l'ametlla.

Ficarem el pastís a la nevera ja que convé que es refredi la mantega abans de menjar-la.




Amb figures de xocolata i plomalls de coloraines podem convertir aquesta sara en una deliciosa Mona de Pasqua.

2 comentaris:

  1. Ummm, qué bona! L'Alba sempre parla maravelles d'aquesta tarta! La farem aviat! Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any la tornem a fer. A tothom agrada molt. Bona Pasqua!

      Elimina