dijous, 16 d’abril del 2015

Llom amb suc de taronja

Necessitem:
(per 4 persones)
1/2 kg. de llom en un sol tros
100 grs. de formatge (millor cremós)
100 grs. de beicon
3 o 4 taronges
una cullerada sopera de sucre
oli
sal
pebre negre
cordill per lligar la carn

Com ho fem?
Demanarem a la carnisseria que ens tallin a làmines un tros de llom però sense acabar d'arribar a baix: com si féssim llibrets però en un sol tros.


Farcim la carn posant un tros de formatge i un de beicon enmig dels talls de llom, alternant, un farcit i l'altre no.


Ho lliguem tot plegat i ho posem en una safata. Amanim amb sal, pebre, oli i ho fiquem al forn.

De tant en tant reguem la carn amb l'oli.


Mentrestant espremem les taronges i barregem el suc amb el sucre.



Quan hagin passat uns 20 minuts afegim el suc de taronja i ho deixem coure uns 30 minuts més.

Mullarem la carn amb el suc de tant en tant perquè agafi el gust de la taronja i per evitar que es ressequi.


Podem servir aquesta llom amb una amanida o una guarnició de mongetes verdes bullides que li donen color. Així ens pot servir de plat únic.

2 comentaris:

  1. Boníssim! Amb una amanideta o una mica d'arròs o patates, genial!

    ResponElimina
  2. És un plat que va molt bé fer-lo quan es tenen convidats a casa.

    ResponElimina