divendres, 20 de novembre del 2015

Confitura de cabell d'àngel

Necessitem:
1 carbassa
sucre

Com ho fem?:
La carbassa ha de ser d'una classe especial per fer cabell d'àngel.  

La quantitat de sucre és de uns 600 gr. per cada kg. de fruita neta.



Posarem la carbassa sencera al forn, a uns 190º, durant unes dues hores o fins que veiem que agafa un color torradet i s'enfonsa una mica si la pressionem.

Esperem que es refredi. 



Obrim la carbassa pel mig, a lo llarg. Comencem a treure algunes llavors mentre separem la carn de la pell.
Només ha de quedar la pell, la part blanquinosa s'aprofita tota.

Per un cantó ens queda doncs la polpa que és amb el què farem la confitura. 

El líquid, les llavors i els filaments que aguanten les llavors ho llencem.


Aquí veiem millor quins són els filaments que no s'aprofiten (podeu clicar damunt la foto per veure-ho millor).


Separem la carn de la carbassa de manera que ens quedin una mena de fils.

Pesem a la balança la carn que ens ha quedat i calculem la quantitat de sucre.

Ho posem a coure tot plegat en una cassola durant uns 50 minuts.

Al principi remenarem sovint, fins que el sucre es torni líquid. Després ho anirem remenant de tant en tant.

Fiquem la confitura en pots.

Si no la consumim aviat, haurem de bullir els pots al bany maria, durant uns 20 minuts, per assegurar la conservació.




Una manera molt agradable de menjar-la és posant-la a sobre d'una placa de pasta de full. Ho fiquem tot plegat al forn i ho deixem coure tal com ens recomani el fabricant de la pasta (uns 15 o 20 minuts, amb el forn escalfat prèviament).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada