Necessitem:
(per 4 persones)
1conill
10 o 12 gambes vermelles
1 ceba grossa
2 grans d'all
1 tomàquet
1/2 gotet (dels de vi) de conyac
1 grapat d'avellanes torrades
1 grapat d'ametlles torrades
1 galeta maria
julivert
sal
pebre negre
oli
Com ho fem?
Aquesta recepta es pot fer tant amb conill com amb pollastre. També podem canviar les gambes per escamarlans.
A la mateixa cassola on volem fer el guisat fregim les gambes.
Retirem les gambes i, en el mateix oli, daurem el conill a foc viu.
Si convé posem més oli ja que el conill en necessita força.
Salpebrem la carn.
Piquem la ceba molt menuda i pelem el tomàquet.
Posem la ceba a la cassola. Li donem unes voltes i afegim el tomàquet talladet petit.
Un cop el tomàquet ha perdut la seva aigua hi posem el conyac.
Flamejarem la carn encenent el conyac amb un misto, amb compte de no cremar-nos.
Mentre el conill va coent fem la picada posant un polsim de sal al morter junt amb els altres ingredients: ametlles, avellanes, alls, julivert i la galeta maria.
Aclarim la picada amb un gotet d'aigua.
Ho aboquem tot a la cassola i deixem fer xup-xup durant uns 15 minuts. Podem posar-hi més aigua si veiem que queda massa sec.
Passat aquest temps posem les gambes i el suc que han deixat anar a dins la cassola i ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts més.
És un plat de festa senzill de fer, econòmic i que agrada a tothom.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada