dijous, 18 de febrer del 2016

Conserva de col llombarda

Necessitem:
1 col llombarda
300 ml. de vinagre de poma 
1 got (dels de vi) d'aigua
1 cullereta de postres de sucre 
1 cullereta de postres de pebre negre en gra
1 cullereta de postres de pebre rosa en gra
1 cullereta de postres de coriandre (cilantro en castellà) en gra
1 fulla de llorer
6 claus d'olor 
oli
sal

Com ho fem?:
Si alguna d'aquestes espècies no agrada o no la tenim, no passa res.
També se n'hi pot posar d'altres, com la mostassa en gra per exemple.


Tallem la col en juliana i la salem.




Posem la col en un escorredor amb un pes a sobre.

Deixem que agafi la sal i que perdi una mica d'aigua.





Passat una hora com a mínim esbandim l'excés de sal i la deixem escórrer.





Posem al foc les espècies, el vinagre i una mica d'aigua.

Quan arrenqui el bull apaguem el foc i ho deixem reposar uns 5 minuts.




Posem la col en pots de vidre, ben premuda.





Acabem d'omplir els pots amb la infusió de vinagre i ho cobrim amb oli.







És molt bona per menjar a les amanides.

Si volem que se'ns guardi varis mesos haurem de fer bullir els pots al bany maria durant uns 20 minuts. Sobretot hem de vigilar que les tapes estiguin en bon estat i sense bonys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada