dijous, 25 de febrer del 2016

Rap amb gambes

Necessitem:
(per 4 persones)
1 kg. de rap
8 gambes
2 grans d'all
julivert 
un gotet de vi blanc
farina 
sal 
oli

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Es pot fer amb altres tipus de peix com, per exemple, el lluç i el plat surt més econòmic.

Posem oli en una paella.

Quan sigui ben calent, sense fumejar, hi fregim les gambes. Només tomba i tomba i les reservem.


Enfarinem el rap.




En el mateix oli de les gambes hi fregim el rap. 
El reservem.

Passem l'oli que ens ha quedat a la paella a una cassola. Si convé n'hi afegim una mica.

Fem daurar els alls.
Quan agafin una mica de color hi fiquem el julivert.
Anirem en compte perquè es crema de seguida.


Ara ja hi tirem el vi i esperem que arrenqui el bull.


Hi posem el peix i deixem que faci xup-xup uns 10 o 12 minuts.

A mitja cocció girem el rap i hi afegim les gambes.








És un plat molt senzill de fer.

Si es vol millorar podem posar un grapat de musclos o petxines en el moment que hi posem les gambes. Taparem la cassola, esperarem que s'obrin i ja tindrem el plat a punt.


2 comentaris: