Necessitem:
2 làmines de pasta de full (congelades o refrigerades)
300 grs. de llardons
100 grs. de pinyons o ametlla tallada a bastonets
100 grs. sucre
anís (opcional)
anís (opcional)
1 ou
Com ho fem?
Traiem la pasta de full de la nevera una estona abans de començar perquè sigui més fàcil de treballar.
Trinxem els llardons amb la picadora.
Si no tenim picadora es pot fer amb un ganivet o bé posant-los entre dos papers i aixafant-los amb el corró. Si us agrada, d'aquesta manera es troben els trossets de llardó.
No cal que quedin trossos massa menuts.
Posem una de les làmines en una safata de forn i la punxem amb una forquilla per tal que no ens pugi. Si voleu, ara podeu pinzellar la base amb anís.
Aprofitem el mateix paper en el que estava embolicada la làmina per posar-lo sota la pasta. Així no se'ns enganxarà.
Escampem els llardons i una mica de sucre per sobre.
Tapem amb l'altre làmina, passem el corró i punxem amb una forquilla. Podem tornar a pinzellar amb anís si us agrada.
Pintem amb el rovell d'un ou.
Tanquem les bores i escampem els pinyons (o l'ametlla).
Empolsinem de sucre segons el gust de cadascú.
En aquest moment podem tallar la coca en porcions amb un talla-pizza o un ganivet. Així serà més fàcil de repartir, però també la podem deixar sencera.
Ho fiquem al forn durant durant uns 25 minuts, a 200º. Els últims 10 minuts encendrem el grill, vigilant que no se'ns cremi.
En sortir del forn podem escampar pel damunt unes gotes d'anís.
En sortir del forn podem escampar pel damunt unes gotes d'anís.
Aquesta és la típica coca que es menja pel Dijous Llarder o també per la revetlla de Sant Joan.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada