Necessitem:
(per 4 persones)
4 albergínies
1 got de farina
1 quinto de cervesa freda
oli
sal
pebre negre
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Procurarem tenir la cervesa ben freda, de la nevera. Així l'arrebossat serà més cruixent.
Rentem les albergínies, traiem la part verda i les tallem a làmines de mig cm. més o menys.
Hi ha qui les sala i les posa a escórrer per treure'n l'amargor. Jo no ho solo fer.
En un bol posem la farina i un polsim de sal i pebre.
Comencem a tirar-hi la cervesa i remenem fins que ens queda una pasta una mica consistent. Potser no ens farà falta posar tota l'ampolla de cervesa.
Passem l'albergínia per la pasta.
Fregim les làmines en oli ben calent, sense deixar que fumegi, i les posem en un plat, sobre paper absorbent.
Aquest arrebossat serveix també per altres verdures: carbassó, escarxofes, pebrot.... Acompanya molt bé les carns a la planxa.
En lloc de cervesa es pot fer amb aigua mineral amb gas.
Mmmmmmm, m'ha agradat el truquillo del quinto fred de la nevera! ��
ResponEliminaMmmmmmm, m'ha agradat el truquillo del quinto fred de la nevera! ��
ResponEliminaEi, Marisa:
ResponEliminaAmb la cervesa freda l'arrebossat queda més esponjós i cruixent. A nosaltres ens agrada més d'aquesta manera que amb ou. Espero que ho provis.
tinc excedent d'albergínia de l'hort. Estava mirant receptes i em quedo amb aquesta. Després us dic com m'han quedat!!
ResponEliminaEspero que us hagi agradat. Recordeu que la cervesa sigui ben freda per tenir un arrebossat cruixent.
ResponEliminaEl quinto es per el cuiner😉
ResponEliminaEl el que queda del "quinto" per la cuinera
EliminaFa uns mesos que la vaig provar i ens va agradar molt a tots, més que arrebossat amb ou, per tant ja ha quedat com una recepta habitual.
ResponEliminaMe’n alegro que us agradi
EliminaEs pot fer amb farina de cigró o similar i cervesa sense gluten?
ResponEliminaSegur que també queda bo tot i que jo no ho he provat
Elimina