dilluns, 17 d’abril del 2017

Espinacs a la catalana


Necessitem:
(per 4 persones)
1kg i mig d'espinacs
2 grans d'all
100 grs. de pinyons
100 grs de panses
oli
sal

Com ho fem? 
 Preparem els ingredients.



Si els espinacs són frescos donen una mica de feina a l'hora de netejar-los però paga la pena. També els podem comprar en bosses, ja nets, o bé congelats i el plat és molt senzill de fer.

Si són frescos comencem tallant les arrels.

 Rentem, fulla a fulla, a raig d'aixeta.





Com que solen tenir molta sorra els esbaldirem en varies aigües fins que veiem que surt neta.


Posem aigua a escalfar.

Quan bulli hi fiquem els espinacs. Fan molt volum però de seguida queden reduïts. 

Quan l'aigua torni a arrencar el bull els deixem uns 10 minuts.

Mentrestant fregim els alls tallats a làmines en una paella amb una mica d'oli. Vigilarem que no se'ns cremi.

De seguida hi posem els pinyons i els deixem un moment perquè es torrin una mica.


A continuació hi tirem les panses, les deixem també un moment i apartem la paella del foc.

Si les panses són sense pinyol el plat resulta més fàcil de menjar però les panses de Màlaga són molt bones encara que tinguin pinyol.

Quan els espinacs són cuits els escorrem tota l'aigua i els tallem una mica.





 
Tornem a posar la paella al foc, hi afegim els espinacs i ho deixem uns 5 o 7  minuts perquè es barregin els gustos.



 I ja ho podem servir.

2 comentaris:

  1. Tant simple de cuinar com saludable i bo!
    Fantàstica manera de menjar espinacs (per als qui el gust li sembli una mica fort).
    Amb una mica menys de pinyons trobo que també passa bé!
    Núria

    ResponElimina
  2. El que més costa de fer en aquest plat és netejar els espinacs, però paga la pena.

    ResponElimina