Necessitem:
(per 4 persones)
12 galetes "maria"
3 rovells d'ou
100 grs. de xocolata negra
1/4 de litre de llet (i una mica més per sucar les galetes)
50 grs. de farina de blat de moro (tipus maizena)
60 grs. de sucre
un polsim de canyella
pell de llimona
avellanes torrades per decorar
Com ho fem?:
Fem bullir la llet amb un tros de pell de llimona.
Separem els rovells de les clares (que no aprofitem en aquesta recepta).
Batem els rovells amb el sucre. Després hi afegim la farina.
Fem fondre la xocolata al microones.
Unim la barreja d'ous i farina amb la xocolata i la llet.
Ho posem tot en un pot amb un polsim de canyella i ho fem coure uns minuts.
Quan veiem que comença a espessir ho traiem del foc.
Passem les galetes per la llet que hem reservat mirant que no s'amarin gaire i anem col·locant capes de galeta i xocolata començant per una capa de galeta.
Acabarem cobrint-ho tot amb xocolata.
Trinxarem les avellanes amb la ma de morter de manera que quedin trossos grossets.
Escampem les avellanes per sobre.
S'ha de deixar refredar almenys dues hores a la nevera abans de tallar-lo.
En lloc d'avellanes podem decorar el pastís amb nous, pols de cacau, encenalls de xocolata...
En lloc d'avellanes podem decorar el pastís amb nous, pols de cacau, encenalls de xocolata...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada