Necessitem:
(per 4 persones)
Per la massa:
1/2 kg. de farina
1/2 sobre de llevat en pols
4 cullerades d'oli
un pessic de sal
aigua (la que necessiti la massa)
Pel farciment:
un carbassó
una albergínia
250 grs. de xampinyons
salsa de tomàquet
250 grs de formatge de cabra (o mozzarella)
orenga
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Podem fer-ho amb aquestes verdures o altres: pebrot, espinacs, bledes...)
Si no tenim salsa de tomàquet podem posar tomàquet cru.
Barregem la farina en un bol amb el llevat, la sal i l'oli. Anem afegint l'aigua que la massa necessiti.
Quan ja veiem que la podem treballar l'amassem uns 5 minuts. No cal més.
Fem una bola i la posem dins el bol.
La deixem reposar, tapada amb un drap i en un lloc calent, que no li toqui l'aire, durant una mitja hora.
Mentrestant preparem les verdures.
Rentem i tallem els xampinyons a làmines.
Els passem per la paella amb un raig d'oli.
No cal coure massa. quan es consumeixi l'aigua que deixen anar ja els podem apartar del foc.
Tallem l'albergínia a làmines.
I el carbassó a rodanxes.
Donem un cop de calor a la planxa o en una paella a l'albergínia.
Estirem la massa amb un corró de manera que ens quedi el més prima possible.
Ajudant-nos amb el mateix corró col·loquem la massa en una safata per anar al forn.
Punxem amb una forquilla per tal que la massa no pugi gaire.
Escampem el sofregit de tomàquet i anem posant les verdures.
Acabem amb el formatge.
Escampem orenga pel damunt.
Ho fiquem al forn calent durant uns 20 minuts, a 180º.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada