Necessitem:
(per 4 persones)
8 calamars
300 grs. carn picada de tocino
50 grs. de pinyons
molla de pa
1 ou
1 ceba
1 tomàquet gros
2 grans d'all
julivert
unes 20 d'avellanes
1 galeta maria
1 presa de xocolata negra (opcional)
1/2 got de vi blanc
un raig de llet
sal
oli
pebre negre
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Netegem els calamars separant les aletes i buidant el que porten dins.
Girarem el tub per tal de poder rentar-lo bé.
Rentem també les aletes, les potes i la part interna blanca (que protegeix la melsa i la tinta).
Reservem els tubs i trinxem el demés amb un ganivet.
Estovem la molla de pa amb un raig de llet.
Barregem en un bol la carn picada, els calamars trinxats, la molla de pa, l'ou, els pinyons, un gra d'all trinxat, sal, pebre i julivert.
Hi ha qui no hi posa l'ou en cru sinó que li posa dur (bullit abans uns 8 minuts)
Omplim els tubs de calamars amb la barreja.
Els tanquem amb un escuradents.
Sofregim la ceba en una cassola amb un raig d'oli.
Quan la ceba sigui una mica rossa i posem els calamars i els donem unes voltes.
Afegim el tomàquet triturat.
Quan el tomàquet sigui cuit hi afegim mig got de vi.
Mentre s'evapora l'alcohol del vi preparem la picada amb un gra d'all, julivert, les avellanes, la galeta i, si es vol, una presa de xocolata.
L'aboquem a la cassola i deixem que faci xup-xup tot plegat amb la cassola tapada.
Si convé hi afegirem una mica d'aigua.
Passats uns 20 minuts ja els tindrem a punt.
Deliciosos!!! Los haré algún día de éstos.
ResponEliminaUn saludo
Rosy
El mes d'octubre és quan els calamars estan en el seu millor moment. Paga la pena aprofitar-ho. Donen una mica de feina però surten molt bons.
EliminaUfff, quina bona pinta!!
ResponEliminaÉs un àpat de Festa Major.
EliminaMolt bona pinta! Un dia d'aquests els faré. Seguint el teu consell, el mes d'octubre. Un petó
ResponEliminaPer cert, sóc la Feli
ResponEliminaEspero que et surtin molt bé i els disfruteu!
EliminaA la cassola! En procés de fer xup-xup! Fantàstica recepta! Moltes gràcies
ResponEliminaApuest plat és una mica laboriós però paga la pena disfrutar-lo.
ResponEliminaNo em va pas semblar gaire laboriós, la veritat!
ResponEliminaAnimo a tothom a cuinar-lo!
Núria
A casa és un plat de Festa Major!!
ResponElimina