diumenge, 6 de maig del 2018

Magdalenes amb muntanyeta (copete)


Necessitem:
(per 24 magdalenes)
3 ous (4 si son petits)
250 grs. de sucre (més una mica per guarnir al final)
375 grs. de farina
16 grs. de llevat en pols (un sobre)
250 ml. de llet sencera
225 ml. d'oli de gira-sol
ratlladura de mitja llimona
24 motlles de paper

Com ho fem?
És molt important que els ingredients estiguin a temperatura ambient.
Pre-escalfem el forn a 220º. Segons el forn podem esperar a engegar-lo quan comencem a omplir els motlles de les magdalenes.
Deixatem els ous i comencem a barrejar-hi el sucre, a poc a poc.






Pràcticament ens ha de triplicar el volum.




Barregem el llevat amb la farina.







Passem llevat i farina a un colador i l'anem incorporant a la massa a poc a poc.

Quan veiem que queda força espesa hi anem afegint primer la llet i desprès l'oli.



Finalment hi posem la ratlladura de llimona.







Omplim els motlles fins una mica més de la meitat i els guarnim amb un polsim de sucre.






Quan el forn és ben calent hi fiquem la safata.

Els primers 5 minuts a 220º. Abaixem a 200º i ho deixem 12 minuts més. Quan pre-escalfem el forn ho farem per dalt i per baix. Quan hi fiquem les magdalenes apagarem el gratinador.

Queden molt esponjoses.



Un bon esmorzar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada