divendres, 15 de juny del 2018

Llobarro amb cloïses



Necessitem:
(per 4 persones)
2 llobarros (4 si són petits)
400 grs. de cloïsses
1 gotet de vi blanc
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrotet de caiena (opcional)
oli
sal
pebre negre
julivert
1 cullerada de farina

Com ho fem?
Demanarem a la peixateria que ens escatin els llobarros i ens treguin les tripes.






Posarem les cloïsses amb aigua salada durant una mitja hora per tal que treguin la sorra que puguin tenir.




Col·loquem els llobarros en una safata pel forn i els amanim amb sal, pebre i una raig d'oli.

Deixem coure al forn, pre-escalfat a 180º, durant uns 15 minuts (el temps depèn una mica de lo grossos que siguin).


Posem oli en una cassola. Hi enrossim la ceba tallada ben menuda.
Al cap d'uns minuts hi afegim l'all.





A continuació el julivert i la caiena.




Després hi posem una cullerada de farina i remenem uns 3 o 4 minuts perquè es cogui una mica.






Ara afegim el gotet de vi i mig d'aigua i, sense deixar de remenar, ho coem uns 8 minuts.



Mentrestant passarem les cloïsses per vàries aigües per acabar-les de netejar.
Convé també posar un ganivet entre les valves, fent una mica de pressió, per veure si n'hi ha alguna de buida: pot estar plena de sorra i espatllar-nos el plat.


Ja les podem ficar dins la cassola, tapada.


Un cop estiguin obertes ja tenim la salsa de cloïsses a punt per escampar-la damunt els llobarros.







Hem de vigilar molt al coure cloïsses, musclos, petxines, escopinyes... : Si abans de cuinar-los n'hi ha algun d'obert l'hem de llençar, no ens el podem menjar. Si després de coure'ls n'hi ha algun que no s'obre també l'hem de llençar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada