Necessitem:
1 coliflor
sal
vinagre
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Millor que el vinagre sigui de vi blanc o de poma ja que amb vinagre de vi negre pot quedar massa fort de gust.
Rentem la coliflor i la separem en ramets ben petits.
La posem en un bol amb aigua salada durant unes 12 hores. Jo la fico a la nevera.
La proporció d'aigua amb sal és de 50 grs. de sal per litre d'aigua.
Passat el temps ho escorrem i fiquem el trossos en un pot de vidre. Premem força els ramets de manera que quedin pocs espais buits.
Omplim el pot amb vinagre fins que la coliflor quedi coberta.
Posem el pot cap per avall una estona per veure que la tapa no perdi líquid i ja ho podem desar a l'armari.
Passats 10 o 15 dies ja és a punt per menjar. Un cop obrim el pot millor guardar-lo a la nevera.
Aquesta conserva és àcida i es guarda força temps. Jo la gasto abans de 3 mesos. Si voleu allargar la conservació i assegurar-la, millor fer bullir els pots, coberts d'aigua, durant uns 20 minuts.
Molt bon acompanyament per a qualsevol amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada