dimarts, 17 de juny del 2014

Sardines escabetxades

Necessitem:
(per 4 persones)
1kg. de sardines
4 o 5 grans d'all
2 o 3 fulles de llorer
1 got (dels d'aigua) de vinagre
1/2  got (dels d'aigua) d'aigua
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
sal
oli
farina

Com ho fem?
Les sardines han de ser ben fresques i, si pot ser, una mica grosses.

La millor època de la sardina és l'estiu.


Les netegem traient el cap i les vísceres. Deprès les rentem traient les escates i passant un raig d'aigua per la part interna.
Ho farem suau i ràpidament per tal de no aigualir les sardines.

Com més fresca és la sardina més enganxades estan les escates.
Les salem i les deixem escórrer una mica.



Enfarinem les sardines espolsant la farina sobrant.



Les fregim i anem col·locant en una cassola de fang o en un recipient de vidre.


Tallem els grans d'all a trossos no massa petits i els fregim en el mateix oli on hem fregit les sardines.
Si agrada l'all se n'hi pot posar més quantitat.

Hi posem les fulles de llorer.

Quan l'all sigui una mica ros hi afegim el pebre vermell. El deixarem coure molt poc perquè es crema fàcilment i ens agafaria un gust amargant.

De seguida hi aboquem l'aigua amb compte de no esquitxar-nos.

A continuació hi posem el vinagre.




Quan arrenqui el bull ho deixem coure uns 3 o 4 minuts.




Ja podem escampar tot el contingut de la paella pel damunt de les sardines.

Quan estigui fred ho guardem a la nevera. 
Al cap de 24 hores és el moment ideal per menjar aquestes sardines però es guarden uns quants dies a la nevera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada