Necessitem:
(per unes quatre persones)
1 kg. calamars
2 cebes grosses
1 pot de tomàquet natural
2 grans d'all
julivert
oli
sal
pebre negre
100 ml de vi blanc (opcional)
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Separem els tentacles i les aletes dels calamars i obrim els cossos per poder treure bé tot el que hi ha dins. Ho rentem tot.
Tallem a trossos.
Sofregim la ceba fins que es comenci a daurar.
Afegim els calamars i els deixem coure una mica.
De seguida hi tirem all i julivert trinxats i donem unes voltes fins que es torri una mica l'all.
En aquest punt, si es vol, s'hi pot tirar mig gotet de vi blanc i deixar coure una estona perquè es redueixi una mica.
Salem i empebrem.
Ara ja hi posem el tomàquet i ho deixem, a foc suau, fins que el tomàquet estigui cuit.
En l'últim moment podem afegir un grapat de cloïsses o petxines, que haurem tingut durant una mitja hora en aigua salada, i deixar que s'obrin. Li donen un gustet molt bo.
¡Calamars, qué bons! Amb una mica d'arròs per barrejar-ho amb la salseta és un plat que m'encanta. Jo sí que els hi poso una mica de vi, li dona un "puntillo". Afegir les cloïsses sembla bona idea, la propera vegada ho faré també.
ResponElimina¡Bon cap de setmana!
Me'n alegro que t'agradin, Marisa.
EliminaSi els calamars són congelats el plat surt molt bo però si són frescos ja és sublim.
Us recordo que la millor època pel calamars fresc és cap al mes d'octubre.