Necessitem:
(per 4 persones)
400 grs. de mongetes tipus genoll de crist (a Lleó en diuen "judías pintas")
300 grs. de bacallà sec
un gotet d'arròs
3 o 4 grans d'all
pebre vermell
oli
farina
una fulla de llorer
Com ho fem?:
Si el bacallà és salat primer l'hem de dessalar.
Per fer-ho correctament podeu clicar en aquest enllaç dessalar bacallà
Les mongetes han d'haver estat en remull durant unes 12 hores abans de cuinar el plat.
Posem les mongetes dins l'olla amb aigua neta i freda, i amb una fulla de llorer. Tapem.
Quan comencin a bullir les "espantem": hi tirem un got d'aigua freda per aturar la cocció. Això ho repetim dues vegades més. Així les mongetes quedaran toves i no perdran la pell.
Deixem bullir a foc lent durant uns 30 o 40 minuts.
Enfarinem el bacallà.
Escalfem l'oli ben calent en una paella. Daurem el bacallà.
No cal coure'l massa ja que, quan el posem a l'olla de les mongetes, s'acabarà de fer.
Traiem el bacallà i, en el mateix oli, fregim els alls tallats a làmines.
Alerta!! que es torren de seguida.
Quan els alls comencin a agafar color hi afegim el pebre vermell i apaguem el foc per evitar que se'ns cremi.
Esperem que les mongetes hagin bullit uns 30 o 40 minuts i hi posem l'arròs, el bacallà i el fregit d'all i pebre.
Ho deixem coure tot plegat uns 15 o 20 minuts més i ja es pot menjar.
Per anar de pressa es pot fer amb bacallà esqueixat i tirar-lo a l'olla sense necessitat d'enfarinar ni fregir.
Aquest pot ser plat únic i va molt bé portar a la feina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada