divendres, 16 de febrer del 2018

Pastís de col llombarda

Necessitem:
(per 4 persones)
1col llombarda petita
1 xirimoia
200 grs. de botifarra negra
6 nous
2 grans d'all
oli
sal
formatge (opcional)

Com ho fem?
 Preparem els ingredients.



Netegem la col traient les fulles de fora, que són més dures, i la tallem a juliana.


 

La posem a bullir. A l'olla ràpida amb 10 minuts n'hi ha prou.




Mentrestant tallem la botifarra a dauets petits i la fregim en una paella amb molt poc oli d'oli.

Quan estigui cuita inclinem la paella per tal que s'escorri tot el greix que ha deixat anar la botifarra: no el necessitem.

En un pot apart fem coure la xirimoia. L'haurem pelat i li haurem tret les llavors.

Convé que la fruita estigui madura. Així es cou amb el seu propi suc i el plat surt millor.

Petem les nous, les trinxem i les passem per la paella amb una raig d'oli.




Quan les nous s'hagin torrat una mica hi afegim la col. Donem uns tombs per tal que es barregin els gustos.
En un motlle posem una capa de col, una de xirimoia, una altra de col i acabem amb la botifarra.

Si us agrada podem posar trossets de formatge al damunt.


Per acabar ho gratinem i, vigilant de no cremar-nos, traiem el motllo abans de servir-ho a taula.







És un manera original de menjar verdura en un plat de festa.


2 comentaris:

  1. Hola Lourdes,que buena pinta tiene este pastel en cuanto pueda lo haré .Gracias por compartir tus recetas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida al blog, Mercedes. Espero que te guste y sea muy útil en tu cocina.

      Elimina