dessalar bacallà
Necessitem:
(per 4 persones)
200 grs. de bacallà esqueixat
4 gots (dels de vi) d'arròs
4 o 5 grans d'all
un bon grapat de julivert
oli
pebre
una fulla de llorer (opcional)
Com ho fem?
El dia abans posarem el bacallà amb aigua, dins la nevera, per dessalar-lo.
Canviarem l'aigua tres cops. Com que és poca quantitat ja n'hi haurà prou. Per quantitats més grans vegeu com dessalar bacallà.
Vigilarem que no tingui cap espina.
Posem un pot al foc amb aigua perquè es vagi escalfant.
Fiquem l'all tallat a dins una cassola amb oli.
Sense esperar que l'all es torri hi posem el julivert trinxat i li donarem uns tombs.
De seguida afegim el bacallà ben escorregut.
Remenem un moment i ja hi tirem l'arròs,
Remenem dos o tres minuts per tal que l'arròs agafi els gustos, vigilant que no s'enganxi.
I ja afegim l'aigua, que haurà d'estar bullint.
Ho deixem coure uns 20 minuts
És tot molt ràpid.
A mitja cocció hi posem un polsim de pebre i mirarem com està de sal. És fàcil que, com que el bacallà ja és salat, no en necessiti.
Si es vol s'hi pot posar un dauet de caldo concentrat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada