Necessitem:
(per 4 persones)
1/4 de col (o mitja si és petita)
4 pastanagues
2 cullerades de panses sense pinyol
3 cullerades d'oli
1cullerada de vinagre de xerès
1 culleradeta (de postres) de salsa de soja
1 culleradeta (de postres) de mel
pebre negre
Com ho fem?:
Preparem els ingredients.
Per aquest plat triarem una col arrissada ben fresca. Nomes farem servir les fulles de dins, les més tendres i blanques.
Començarem posant les panses en remull en un bol amb aigua tèbia.
Agafem el cor de la col i en traiem les parts més dures del tronxo i les fulles.
Ho trinxem i acabem de treure les parts més dures.
Pelem i ratllem la pastanaga.
En una safata barregem la col, la pastanaga i les panses ben escorregudes.
Preparem la salsa per amanir amb soja, mel, oli, vinagre i pebre.
La salsa de soja ja és força salada però si es vol s'hi pot posar un polsim de sal.
Ho barregem tot plegat i ja ho tenim a punt.
Aprofitarem les fulles verdes de la col bullint-les amb patata durant uns 25 minuts: amanides amb un raig d'oli i un polsim de sal són un primer plat senzill, sa i boníssim.
Deliciosa!!! La probaré con zanahoria, gracias por recordarme en mi tierra se come mucho pero sin la zanahoria.
ResponEliminaUn saludo
Rosy
Sí, Rosa. Una forma sana y diferente de comer col.
ResponEliminaMe alegro de que te genere buenos recuerdos.