diumenge, 4 de febrer del 2018

Amanida de col i pastanaga

Necessitem:
(per 4 persones)
1/4 de col (o mitja si és petita)
4 pastanagues
2 cullerades de panses sense pinyol
3 cullerades d'oli
1cullerada de vinagre de xerès
1 culleradeta (de postres) de salsa de soja
1 culleradeta (de postres) de mel
pebre negre

Com ho fem?:
Preparem els ingredients.

Per aquest plat triarem una col arrissada ben fresca. Nomes farem servir les fulles de dins, les més tendres i blanques.

Començarem posant les panses en remull en un bol amb aigua tèbia.




Agafem el cor de la col i en traiem les parts més dures del tronxo i les fulles.


Ho trinxem i acabem de treure les parts més dures.





Pelem i ratllem la pastanaga.


En una safata barregem la col, la pastanaga i les panses ben escorregudes.


Preparem la salsa per amanir amb soja, mel, oli, vinagre i pebre.

La salsa de soja ja és força salada però si es vol s'hi pot posar un polsim de sal. 


Ho barregem tot plegat i ja ho tenim a punt.








Aprofitarem les  fulles  verdes de la col bullint-les amb patata durant uns 25 minuts: amanides amb un raig d'oli i un polsim de sal són un primer plat senzill, sa i boníssim. 

2 comentaris:

  1. Deliciosa!!! La probaré con zanahoria, gracias por recordarme en mi tierra se come mucho pero sin la zanahoria.
    Un saludo
    Rosy

    ResponElimina
  2. Sí, Rosa. Una forma sana y diferente de comer col.
    Me alegro de que te genere buenos recuerdos.

    ResponElimina