divendres, 4 de març del 2016

Melmelada de llimona

Necessitem:
1 kg. de llimones netes
700 grs. de sucre
1 branca de canyella (opcional)

Com ho fem?
Preparem els ingredients.

Haurem de rentar molt bé les llimones.



Reservem uns trossets de pell per afegir a la melmelada: només la part groga ja que la part blanca és amargant. Aquest punt és opcional.

La resta de la pell la podem aprofitar per altres preparacions: la trinxarem amb una picadora o la ratllarem. Si és molta quantitat la podem congelar i guardar per altres ocasions.

Per fer la melmelada pelarem les llimones procurant que no els quedi gens de pell.




Tallem a trossets i retirem els pinyols.





Si agrada un gust més fort, tallarem en juliana algun tros de pell per afegir-la a la melmelada.



Posem en una cassola, amb el foc baix, la llimona, el sucre, la canyella i la mica de pell.



De primer ho haurem de remenar sovint. Després, de tant en tant, sense deixar de vigilar-ho.


Quan veiem que canvia el color i el líquid comença a agafar certa consistència la melmelada ja és a punt. 

Atenció!:No la deixarem coure massa ja que al refredar queda molt espessa. Amb uns 30 minuts a foc mig-baix, n'hi haurà prou (tot depèn de la quantitat i del foc).

Posem la melmelada dins els pots, tapem i, si volem que la melmelada ens duri mesos, posem els pots en una olla, coberts d'aigua, i els fem bullir durant uns 20 minuts.





Un iogurt amb una cullerada d'aquesta melmelada és un postre deliciós.
També es pot fer amb taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada