(per unes 4 persones)
1 kg. patates
400 gr. carn picada de tocino
1 ceba grossa
2 grans d'all
1 pot de tomàquet natural triturat
1/2 pebrot vermell (o pebrot de llauna)
julivert
2 ous
un trosset de foi-gras (opcional)
100 gr. formatge ratllat
oli
sal
pebre negre
Com ho fem?
Posem al foc una olla amb aigua salada.
Quan arrenqui el bull hi tirem les patates pelades i tallades. Tapem l'olla.
Esperem que torni a bullir i les deixem coure durant uns 25 minuts.
Mentrestant sofregim la ceba, en una cassola amb oli, fins que sigui transparent. No l'hem de deixar torrar.
Hi posem la carn picada i la deixem coure fins que s'enrosseixi una mica.
Ja hi podem tirar l'all i el julivert trinxats.
Quan tot plegat ha agafat color hi posem el tomàquet i deixem coure, a foc baix, fins que es consumeixi l'aigua del tomàquet.
Si agrada el gust del foi-gras se n'hi pot posar un tros quan el tomàquet ja estigui pràcticament cuit.
Mentrestant passem les patates pel passapurés. També es poden aixafar amb una forquilla. Si es baten amb el minipimer no va gaire bé ja que queden massa clares.
Es pot enriquir el puré amb ou deixatat.
En una safata pel forn i posem una capa de puré. A sobre hi escampem la salsa de tomàquet i carn.
Ho cobrim amb la resta del puré.
Hi posem formatge ratllat per sobre i ho fiquem al forn amb el gratinador engegat durant uns 10 o 15 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada