divendres, 21 de novembre del 2014

Albergínies farcides

Necessitem:
(per 4 persones)
2 albergínies mitjanetes
200 grs. carn picada de tocino (o botifarra blanca crua)
2 o 3 tomàquets
1 ceba
1o 2 grans d'all
un trosset de pebrot vermell
julivert
sal
oli
pebre
100 grs. de formatge ratllat

Com ho fem?
Preparem els ingredients. 


Partim les albergínies per la meitat, a lo llarg, i les buidem amb la punta de ganivet.






Coem les mitges albergínies al microones durant uns 12 minuts.
Mentrestant tallem ben petita la polpa que hem tret de les albergínies.



En una cassola amb oli sofregim la ceba i l'all i el pebrot vermell.

Quan comenci a enrossir hi tirem la carn picada i la deixem sofregir bé. Posem sal, pebre i julivert trinxat.

Afegim la polpa de l'albergínia i li donem un tomb.

Hi tirem el tomàquet tallat a trossets petits o ratllat i el deixem coure durant uns 20 minuts, fins que s'hagi consumit tota l'aigua que deixa anar.


Posem el farciment dins les albergínies i escampem formatge ratllat per sobre.

Ho gratinem al forn durant uns 10 minuts.





Si amb la carn hi posem un grapat de pinyons el plat és de festa major.
 
I si abans de posar el formatge cobrim les albergínies amb salsa beixamel ja és insuperable.

Per tenir sempre julivert a punt és molt pràctic agafar-ne un grapat, rentar-lo bé, deixar-lo escórrer fins que perdi tota l'aigua (millor centrifugar-lo), trinxar-lo i ficar-lo al congelador dins d'un tuper.

3 comentaris:

  1. He fet aquest plat i han quedat boníssimes!!

    ResponElimina
  2. Me'n alegro que us hagi agradat. Aprofitem les últimes albergínies, ja s'està acabant la temporada en el nostre hort. Ara ,si en volem, haurem de comprar les que venen de més lluny. Aquest estiu jo també he fet aquest plat i sol agradar a tothom.

    ResponElimina