diumenge, 30 de novembre del 2014

Risotto de ceps

Necessitem:
(per 4 persones)
400 gr. d'arròs (tipus bomba)
300 gr de ceps (o altres bolets)
1 ceba
2 grans d'all
julivert
100 gr. de mantega
1 gotet de vi blanc
1l. de caldo
100 gr. de formatge parmesà ratllat
oli
sal
pebre negre

Com ho fem?
Abans de començar hem de tenir preparats els bolets. 
Per això netejarem els bolets: traurem tota la terra i brosses que puguin tenir i els rentarem a raig d'aixeta procurant no amarar-los d'aigua.
Els posarem en una paella amb un raig d'oli i els deixarem coure fins que consumeixin tota l'aigua que treuen i s'enrosseixin una mica.
Abans d'acabar la cocció hi tirarem els alls i el julivert trinxats.

Posarem uns 75 gr. de mantega en una cassola i hi farem estovar la ceba fins que sigui transparent.





En el punt que comenci a agafar color hi posarem l'arròs.
Donem uns tombs.


Afegim el vi i remenem fins que s'evapori.


Hi posem els bolets.

Hi tirem el pebre. 
Amb la sal hem d'anar molt en compte ja que el caldo en pot dur de sobres.

Ja podem començar a posar el caldo.
És molt important tenir-lo molt calent, pràcticament bullint, i anar-lo tirant a poc a poc, sense deixar de remenar i esperant que s'absorbeixi un cullerot abans d'afegir-hi el següent. Ha de coure uns 18 o 20 minuts.

Cap al final hi posarem la resta de mantega i, al moment de servir, hi barrejarem el formatge ratllat. 

S'ha de menjar de seguida.

El caldo ha de ser suau: fem bullir durant 1/2 hora verdures que tinguem per casa: ceba, porro, pastanaga, api, nap... Si no tenim caldo podem fer-lo amb un "cubito".
És possible que ens falti caldo. Si n'hem d'afegir hi podem posar aigua però, sobretot, ha d'estar a punt de bullir.

En lloc de la ceba podem utilitzar porro. Queda molt fi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada