Necessitem:
(per 4 persones)
400 grs. de fideus
400 grs. de costella de porc
1 ceba
2 grans d'all
1/2 kg. de tomàquet natural o de pot
un tros de pebrot vermell
julivert
oli
sal
pebre
una fulla de llorer
Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Amb cassola de terra queda molt bé, però també és bo si es fa en altres tipus de cassola.
Posem sal i pebre a la costella i la sofregim amb una mica d'oli, a foc viu, de manera que quedi dauradeta per tots cantons.
Mentrestant triturem el tomàquet i el deixem a punt per quan el necessitem. Si no tenim got batedor ho fem amb el ratllador o amb el minipimer.
Quan la costella sigui rossa hi posem la ceba. La deixem coure una mica.
Hi afegim el pebrot, l'all, el julivert i la fulla de llorer.
Ho deixem enrossir tot plegat i ja hi podem posar el tomàquet.
En aquest punt hi ha qui hi posa una mica de sucre perquè diuen que treu acidesa al tomàquet.
Esperem que es cogui el tomàquet fins que sembli que torna a sortir l'oli.
Ara ja hi tirem els fideus i els hi donem uns tombs perquè agafin tots els gustos.
Hi posem la quantitat d'aigua bullent que ens aconsella el fabricant de la pasta.
Ho fem coure fins que siguin al dente (uns 8 minuts generalment)
Boníssim. Un clàssic, dels que agraden a tothom! Molt ben explicat!
ResponElimina