divendres, 9 de maig del 2014

Arengades

Necessitem:
(per unes 4 persones)
2 arengades salades (abans en deien "civils")
4 llesques de pa
tomàquet per sucar pa
all
oli
pebre negre
vinagre (opcional)
escalivada

Com ho fem?
Les arengades son molt salades. Els podem treure una mica de sal si les posem en aigua durant una mitja hora un cop les tinguem netes, sense espines i en filets. Si no fem aquest pas resulten un mica massa salades pel nostre gust, tot i que hi ha qui li agraden sense desalar. 



Per començar les escatem.







Traiem el cap, els budells i rentem les arengades ben netes, a raig d'aixeta, per dins i per fora.





Traiem totes les espines.





Ho amanim amb pebre negre i oli. Si agrada s'hi pot posar un rajolí de vinagre. 
Ara ja ens les podríem menjar però si les deixem un dia o dos encara seran més bones.

 



Torrem el pa. El freguem amb mig gra d'all, el suquem amb el tomàquet i l'amanim amb un raig d'oli.
Si tenim pebrot escalivat en posem unes tires a sobre el pa.

Les arengades també es poden menjar posades sobre un plat d'amanida d'enciam o escarola.







3 comentaris:

  1. Se'm fa la boca aigua només de veure la recepta de les arengades. Vaig a comprar-ne!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se'm fa la boca aigua només de veure la recepta de les arengades. Vaig a comprar-ne!

      Elimina
    2. Si teniu la tensió alta, millor que primer les poseu una estona en remull. Així no seran tant salades

      Elimina