divendres, 9 de maig del 2014

Sípia amb pèsols

Necessitem:
(per unes quatre persones)
2 sípies
1kg. de pèsols esgranats 
1 ceba grosseta
2 grans d'all 
1 galeta (tipus Maria)
15 o 16 ametlles torrades
15 o 16 avellanes torrades 
julivert
conyac (1/3 d'un got de vi)
sal
pebre negre

Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Si la sípia es fresca demanem a la peixateria que ens la netegin i ja ens la deixen pràcticament a punt. No importa que hi quedi una mica de pell a les potes o a les aletes.

  

La sípia té una part interna que en diuen salsa. Hi ha qui l'aprecia molt. Jo la separo i no l'aprofito.
També trec la part més dura que té al costat de la salsa, però les parts toves les faig servir.

 

Rentem una mica la sípia i la tallem a trossos petits. 
Fem escalfar l'oli i hi posem la sípia.
La remenem una mica i esperarem que es consumeixi l'aigua que haurà deixat anar.  

 
  
Quan la sípia ja és una mica cuita hi tirem la ceba trinxada.
De tant en tant ho remenem, vigilant que no se'ns enganxi.
 
 

Quan la ceba comença a enrossir-se hi tirem el conyac, donem uns tombs i afegim un mig litre d'aigua.
Mentrestant preparem la picada. Tallem petit el julivert i el piquem dins el morter. Continuem picant les ametlles i avellanes i, per últim, la galeta.
Quan arrenca el bull afegim la picada a la cassola.
Ara hi posem el pebre i la sal. Anirem en compte al salar-ho perquè la sípia ja és una mica salada en sí mateixa.

 

Esperem que torni a bullir i ja hi posem els pèsols.
Tapem la cassola i deixem coure uns 15 0 20 minuts.


 

Aquest és un plat que va molt bé per endur-se a la feina. Afegint unes patates en el moment de fer bullir els pèsols, tenim un exquisit plat únic.

2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta! Me l'he apuntat per fer una celebració. Moltes gràcies!
    Anna

    ResponElimina
  2. Quan ho facis ja em diràs com t'ha quedat.

    ResponElimina