dissabte, 3 de maig del 2014

Pollastre de la iaia Lurdes

Necessitem:
(per unes 4 persones)
1 pollastre
2 cebes
1 cabeça d'alls
1 tomàquet madur
1/2 got, dels de vi, de conyac
oli
sal
pebre negre
llorer
Com ho fem?
Treiem les plomes i els canons que pugui tenir la pell del pollastre, el rentem una mica a raig d'aixeta i el posem en un escorredor fins que no li quedi gens d'aigua.
Preparem els altres ingredients.




Salem i empebrem els trossos de pollastre. Siguem generosos amb el pebre.






 
Anem fregint els trossos de pollastre a foc viu, però sense que se'ns cremi l'oli, fins que siguin cuits.






Tal com es vagi coent el pollastre l'anirem posant en una cassola on ja hi tindrem la fulla de llorer i un rajolí d'oli.





 
Mentre es fregeix el pollastre també passem per la paella la ceba, els alls i el tomàquet perquè s'enrosseixin una mica.






Quan ja hàgim fregit tots els ingredients, tornem tot el  pollastre a la paella i hi aboquem el mig got de conyac, deixant que s'evapori una mica.
Ara ja ho posem tot a la cassola. La tapem i ho deixem uns 10 o 15 minuts fent xup-xup.
Ho podem acompanyar de patates chips.

4 comentaris:

  1. Gràcies, aquesta la faré segur!! Quan veig aquest pollastre al "tupper" de l'Alba, em fa una enveja...
    Salutacions. Marisa (companya de feina de l'Alba)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et quedarà molt bo, Marisa. Ja veuràs que és molt fàcil de fer. Lurdes

      Elimina
  2. Tieta Lurdes, m'ha quedat fabulós!! El pròxim dia hi he de ficar més pebre, i deixar torrar més els trossos de pollastre a la paella. Però boníssim!
    Maria

    ResponElimina
  3. Aquest és el pollastre que sol fer la iaia. Com tot el que ens ha ensenyat ella és senzill, sa i bo. I, tal com diu la Marisa, va molt bé per dur a la feina en un tupper.

    ResponElimina