dijous, 29 de maig del 2014

Galetes de mantega

Necessitem:
(per unes 60 galetes)
125 gr. mantega
125 gr. sucre
350 gr. farina
1 ou 
1 culleradeta de cafè de llevat en pols
1 culleradeta de cafè de canyella en pols
1 cullerada de mel
un polsim de sal 

Com ho fem?
Preparem els ingredients.
Procurarem treure la mantega de la nevera una estona abans ja que, a temperatura ambient, ens serà més fàcil treballar.


Barregem la mantega amb el sucre dins un bol.





 
 Hi afegim la mel, la canyella, l'ou i la sal.




 

Continuem remenant.





 
 
Anem afegint la farina, tamisada amb el llevat. 



Quan veiem que ens costa remenar amb la forquilla abocarem la massa al marbre i continuarem amassant amb les mans fins que se'ns acabi la farina.

Amb la massa feta fem una bola.



Empolsinem el marbre amb farina per tal que no se'ns enganxi la massa i l'estirem amb un corró.

No convé que quedi gaire gruixuda si ens agraden les galetes cruixents.

Tallem la massa amb els motlles i anem posant les galetes en una safata de forn que haurem cobert amb paper especial per anar al forn.
Aprofitem els retalls de massa fins que se'ns acabi.
S'han de coure al forn uns 10 o 12 minuts a 180º.






Aquestes galetes es guarden bé durant uns dies en una capsa de llauna o en un tuper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada