dissabte, 3 de maig del 2014

Bacallà amb panses i pinyons

Necessitem:
(per unes 4 persones)
8 trossos, no massa grossos, de bacallà
100 grs. de panses 
100 grs. de pinyons
1 ceba grossa
1/2 got de tomàquet triturat
1/2 llesca de pa
2 grans d'all 
2 branques de julivert 
1/2 got d'aigua
oli
farina

Com ho fem?
Si el bacallà és salat primer l’hem de dessalar:
El deixarem en un bol amb aigua durant quatre dies, a la nevera, sense tocar per res. Al 5è dia li canviarem l’aigua dues o tres vegades, segons us agradi més o menys salat. Al 6è dia ja el tindrem al punt de sal i el podrem cuinar.

 Preparem els ingredients.

Escorrem el bacallà i l'enfarinem. Espolsarem tota la farina que sobri perquè no se'ns cremi en fregir-lo.


Fregim els trossos de bacallà a la paella, a foc alegre.



En el mateix oli hi fregim, lleugerament, mitja llesca de pa.

Piquem en el morter els grans d'all, la llesca de pa i el julivert.

En una cassola i aboquem l'oli que ens ha quedat de fregir el bacallà i hi sofregim la ceba. Quan sigui rosseta i posem el tomàquet i el deixem coure uns 5 minuts.

Ara hi afegim la picada que teníem preparada en el morter.
Ja hi tirem els pinyons i les panses i ho remenem una mica.
Quan la salsa estigui cuita veurem com l'oli torna a aparèixer. És el moment d'afegir-hi mig got d'aigua.



A continuació hi afegim el bacallà i deixem fer xup-xup perquè es barregin els gustos.

1 comentari: