dilluns, 21 d’abril del 2014

Bacallà amb salsa de tomàquet i allioli

Necessitem:
(per unes 4 persones)
quatre trossos de bacallà
una ceba grossa
quatre grans d’all
un pot de tomàquet (o tomàquet natural ratllat)
julivert
farina
oli
un rovell d’ou
pebre negre (o blanc)
una fulla de llorer

Com ho fem?
Si el bacallà és salat primer l’hem de dessalar:
El deixarem en un bol amb aigua durant quatre dies, a la nevera, sense tocar per res. Al 5è dia li canviarem l’aigua dues o tres vegades, segons us agradi més o menys salat. Al 6è dia ja el tindrem al punt de sal i el podrem cuinar.


Primer fem un sofregit posant una mica d’oli en una cassola. Quan sigui calent hi tirem la ceba i dos grans d’all. Ho deixem enrossir i hi posem una mica de julivert trinxat. Remenem i afegim el tomàquet i la fulla de llorer. Hi posem un polsim de pebre. Per treure la mica d’acidesa del tomàquet s’hi pot posar una culleradeta de cafè rasa de sucre. Ho deixem coure a foc lent fins que sembli que es torna a veure una mica de l’oli que hi hem posat al principi. 

Mentrestant escorrem el bacallà i l’enfarinem. Procurarem espolsar bé la farina perquè no se’ns cremi dins l’oli.

 




Fregim els trossos de bacallà a foc alegre però no massa fort. Els posem en una safata per anar al forn.
 




Fem un allioli picant dos grans d’all dins el morter fins que quedin com una pasta. Per tal que no saltin convé posar al fons del morter una mica de sal. Hi posem el rovell d'un ou i remenem.




Anem tirant un rajolí d’oli, molt a poc a poc al principi, mentre remenem amb la mà de morter.
Veient com creix la salsa. Podem anar tirant oli més seguit. Si es vol s’hi pot tirar un rajolí de vinagre que diuen que fa que es conservi millor la salsa.



Posem la salsa de tomàquet a sobre dels trossos de bacallà i al damunt hi posem una capa d’allioli. Tot plegat ho gratinem al forn uns 10 minuts, depenent del forn. Ho haurem d'anar vigilant, fins que quedi l'allioli una mica torrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada