Necessitem:
(per unes 4 persones)
400 gr. de cigrons
un manat d’espinacs
(1/4 de Kg. més o menys)
un o dos tomàquets
madurs
dues cebes
2 grans d’all
julivert
una fulla de llorer
4 o 5 grans de pebre
3 claus d’olor
un ou dur
una llesca de pa
oli, sal
Com
ho fem?
Posem
els cigrons en remull unes 12 hores abans de cuinar-los. Els escorrem i els
posem en aigua tèbia dins una olla ràpida (o a pressió) amb unes branques de
julivert, els grans de pebre, un tros de ceba on hi haurem punxat els claus
d’olor (així els podrem retirar quan els cigrons siguin cuits), una fulla de
llorer i un raig d’oli. Els deixem coure durant mitja hora a partir que comença
a sortir vapor.
Piquem el pa dins el morter amb el rovell de l’ou dur (l’ou ha d’haver bullit uns 8 minuts).
Aixafem la clara amb una forquilla i la reservem per tirar-la damunt el plat a l'hora de servir.
Rentem els espinacs.
En l’oli que ha sobrat hi sofregim la ceba i els alls trinxats. Quan siguin daurats i posem el tomàquet ratllat i ho deixem coure.
Mentrestant trinxem els espinacs.
Ara hi afegim els espinacs i els sofregim.
Si són frescos fan molt volum però de seguida queden en res.
Tot plegat ho tirem dins l’olla dels cigrons, ho salem una mica i tornem a tancar l’olla. Ha de coure mitja hora més.
A l’hora de servir escampem la clara d’ou, que hem aixafat amb la forquilla, per damunt dels plats.
Si es vols es poden afegir 100 gr. de bacallà
esqueixat al sofregit.
Temps
de cocció dels cigrons en general:
En olla normal: 3 hores
En olla ràpida o a pressió: 1 hora
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada